Конфликтът в Близкия изток очаквано се отрази на пазара на горивата.

...
Конфликтът в Близкия изток очаквано се отрази на пазара на горивата.
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли горивата по празниците?

Конфликтът в Близкия изток очаквано се отрази на пазара на горивата. След офанзивите сред Израел и Иран цената на петрола означи скок. Как се движат стойностите в този момент и ще има ли още веднъж нарастване на колонките преди празниците по бензиностанциите у нас провери .

Петър Стаменов взема решение да се прибере от чужбина и да стартира личен бизнес с камион. Зарежда го постоянно. " Аз съм с това камионче към този момент няколко месеца и е пъклен мъчно. Харчи 20 на 100, в това време хората нямат пари, и аз возя на някакви минимални цени... ако на следващия ден се счупи камиончето, не знам какво ще върша ", споделя той.

Разказва, че най-големият му боязън е цените да не скочат или да настигнат тези в Гърция и Румъния. " Последният път бяха  2,50, 2,60 нещо такова. Сега е 2,70, 2,75. 20 стотинки, когато човек работи с това всекидневно ", изясни той.

" Не чакам фрапантни промени в цените на горивата, макар че обстановката на интернационалните пазари е динамична, напрежението сред Израел и Иран натиска цените нагоре и това е нещо, което не можем да направляваме и да предвидим изцяло ", уточни Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.

Предвижда се плато на цените. " Ако не стане в действителност нещо към Червено море, имам поради нещо по-страшно, мисля че по този начин ще бъдат идващите няколко месеца ", съобщи Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива.

Няма причина цените в България да стигнат тези на съседите ни, даже и след приемането на еврото. " Знаете, че в другите държави цените са разнообразни, само че е обвързвано с другите ставки на акцизите и Данък добавена стойност. В Гърция са едни от най-високите ", означи Владимиров.

В кратковременен проект са възможни леки съмнения в стойностите на колонките. Хаджидимитров допусна, че може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР